اولین واکنش پژمان جمشیدی به اتهام تجاوز و فرار از کشور هوش مصنوعی خطر بیماری قلبی را با اعداد نمایش می‌دهد پرتودرمانی می‌تواند اختلال ضربان قلب را درمان کند واژگونی خودرو در محور نیشابور به مشهد یک فوتی برجای گذاشت (۶ آبان ۱۴۰۴) خسروپناه: منتظر پیشنهاد‌های بهزیستی برای حمایت از معلولان هستیم کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوای خراسان رضوی برای شهروندان مشهدی هشدار خودمراقبتی صادر کرد (۶ آبان ۱۴۰۴) اجرای پروژه تأمین آب شرب مشهد از رشته‌کوه هزارمسجد با ۴ سازه اصلی و تونل ۸.۵ کیلومتری + فیلم مهاجرت پرستاران، چالشی فراتر از مسائل معیشتی در خراسان رضوی و مشهد قوی‌ترین سموم بیماری‌زا در مواد غذایی فاسد و کپک‌زده هستند رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی: اگر اقدام فوری نشود، کالابرگ در حد شعار می‌ماند مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: آموزش‌ و پرورش باید از نگاه صرف آموزشی خارج شود و به جایگاه فرهنگی خود بازگردد معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش: تأکید رئیس‌جمهور بر عدالت آموزشی است | آموزش باکیفیت برای همه کودکان ایرانی تصویب طرح حمل سلاح محیط‌بانان در مجلس تأسیس اولین هنرستان سمپادی در مشهد | تعداد مراکز سمپاد در خراسان رضوی به ۵۲ رسیده است مصرف بیش از حد ویتامین C خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۶ آبان ۱۴۰۴) | مشهد اندکی خنک می‌شود اهدای اعضای کودک ۱۱ ساله مشهدی، به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آبان ۱۴۰۴) مقاوم‌سازی ۶۰ درصد پل‌های جاده‌ای خراسان رضوی دربرابر سیل و زلزله تا پایان سال ۱۴۰۵ یک آتش کوچک برای تهیه چای، جنگل ارس خراسان رضوی را سوزاند | آتش‌سوزی ۱۵ هکتار از اراضی هزارمسجد ثبت بیش از ۲ هزار پرونده قضایی مربوط به رمزارز‌ها در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۴ سامانه بارشی از پنجشنبه (۸ آبان ۱۴۰۴) وارد کشور می‌شود | پیش‌بینی اولین باران پاییزی در خراسان رضوی شیر گیاهی را جایگزین شیر گاو کنیم؟ عفونت ادراری در کودکان، زنگ‌خطری جدی برای سلامت کلیه‌ها همه چیز درمورد آزمون دکتری ۱۴۰۵ + جزئیات ثبت‌نام و سهمیه‌ها راهکار‌های واقعی برای مقابله با خشکی پوست در سرما | چرا بیشتر کرم‌ها جواب نمی‌دهند؟ سازمان غذا و دارو: از قارچ‌های خودرو در طبیعت به هیچ وجه استفاده نکنید ادعای شاکی پرونده بازیگر سینما: پیشنهاد ۵۰ میلیارد تومانی داد تا شکایت نکنم افزایش مسمومیت کودکان با مواد شبه‌تریاک در سال‌های اخیر مخلوط سفیدکننده‌ها، قاتل خاموش خانه!
سرخط خبرها

خراسان رضوی دارنده رتبه هشتم ولادت در کشور در سال ۱۴۰۲ | مشهد رتبه یازدهم ولادت در استان

  • کد خبر: ۲۲۶۵۳۷
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۲
خراسان رضوی دارنده رتبه هشتم ولادت در کشور در سال ۱۴۰۲ | مشهد رتبه یازدهم ولادت در استان
مدیرکل ثبت‌احوال خراسان‌رضوی گفت: در سال گذشته، خراسان‌رضوی رتبه هشتم را در ثبت ولادت داشته و مشهد نیز رتبه یازدهم استان را به خود اختصاص داده است.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین قنبری امروز (۱۸ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳)، در مراسم افتتاحیه اتاق رصد جمعیت خراسان‌رضوی که در محل اداره‌کل ثبت‌احوال برگزار شد، اظهار کرد: براساس قانون، یکی از وظایف و تکالیف ما جمع‌آوری و انتشار آمار انسانی اعم از ولادت، وفات، ازدواج و طلاق بوده که شاخص‌های اصلی انسانی در کشور است.

وی افزود: ما وظیفه داریم این اطلاعات و آمار را تهیه کنیم و در اختیار همه دست‌اندرکاران و عموم مردم قرار دهیم. قانون جوانی جمعیت بعد از سال‌ها، تدوین و ابلاغ شده که لازمه اجرای این قانون، این است که آمار و اطلاعات درستی در کشور داشته باشیم و مجموعه اطلاعات مورد نیاز هر دستگاه را برای اجرای قانون جوانی جمعیت مهیا کنیم.

قنبری ادامه داد: از سال ۶۸، اولین قدم‌های سیستمی‌شدن آمار و اطلاعات آغاز شد، اما در سطح شهرستان‌ها بود. در سال ۷۱، سامانه‌های جدیدی طراحی شد، از سال ۷۵ و درنهایت سال ۸۳ جمع‌آوری اطلاعات مکانیزه، جامع‌تر و منسجم‌تر در کشور مهیا شد.

مدیرکل ثبت‌احوال خراسان‌رضوی با بیان اینکه ولادت، وفات و مهاجرت سه مؤلفه اصلی تأثیرگذار بر رشد جمعیت بوده و ازدواج و طلاق مؤلفه‌هایی هستند که تأثیر غیرمستقیمی بر رشد جمعیت دارند، عنوان کرد: روند ده‌ساله ولادت از سال ۹۲ تا ۱۴۰۲ شدیداً کاهشی بوده است. سال ۹۴ بیشترین میزان باروری را داشتیم که نرخ خام ولادت ۲۵ در ۱۰۰۰ بود، اما سال ۱۴۰۲ به ۱۴ در ۱۰۰۰ رسید. این کاهش فقط در استان ما وجود ندارد، بلکه در تمام استان‌ها شاهد این وضعیت هستیم.

وی خاطرنشان کرد: ما زنگ خطر کاهش ولادت را به صدا درآوردیم و هشدار دادیم که این، وضعیت مناسبی برای جمعیت ایران نیست. در سال گذشته، خراسان‌رضوی رتبه هشتم را در ثبت ولادت داشته است. در بین شهرستان‌های استان نیز تایباد و خواف بیشترین ولادت و کلات، چناران و سبزوار کمترین ولادت را دارند؛ مشهد نیز رتبه یازدهم استان را در نرخ ولادت به خود اختصاص داده است.

قنبری بیان کرد: یکی از موارد تأثیرگذار بر باروری، میانگین سن پدر و مادر بوده که در سال گذشته در استان ما سن مادر ۲۶ سال و سن پدر ۳۱ سال بوده است. میانگین سن پدر و مادر در اولین بارداری در استان در حال افزایش است. در مشهد، میانگین سن مادر در مقایسه با سایر شهرستان‌ها بالاتر و حدود ۲۷ سال بوده که در تایباد و خواف ۲۲ سال است. میانگین سن پدر نیز در مشهد ۳۱.۸ سال بوده که در تایباد ۲۷.۸ است.

مدیرکل ثبت‌احوال خراسان‌رضوی اضافه کرد: فاصله بین ازدواج تا تولد فرزند اول نیز بر باروری تأثیرگذار بوده که در استان ما به طور متوسط ۴.۵ سال است. فاصله بین ازدواج تا تولد فرزند اول در بین شهرستان‌های استان در سرخس، تربت‌جام، تایباد و باخرز بسیار کم بوده، در‌حالی‌که در مه‌ولات و بجستان بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه نرخ خام وفات در استان ۵ در ۱۰۰۰ بوده که شبیه نرخ جهانی است، تصریح کرد: رتبه استان ما در این زمینه ۲۱ است. سال ۹۳ افزایشی داشتیم که به دلیل طرح ضربتی ثبت‌احوال بود. سال ۹۸ با شروع کرونا و در سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ بیشترین میزان فوت را داشتیم. درگز، قوچان، فیروزه و جوین میزان فوت بالایی داشتند. میانگین سن وفات در استان ما ۶۷ سال و در مشهد ۶۵ سال است. تایباد و خواف پایین‌ترین میانگین سن فوت را در استان دارند.

قنبری گفت: نرخ خام طلاق در شهرستان‌های خواف و تایباد پایین‌ترین میزان و چناران بیشترین میزان بوده است. آمار مهاجرت، تکلیفی برای ثبت‌احوال است. با ثبت نشانی می‌توانیم آمار مهاجرت را داشته باشیم. قرار است سال ۱۴۰۵ سرشماری به‌صورت ثبت‌مبنا انجام شود که در این زمینه آمار‌های ثبت‌احوال می‌تواند کارگشا باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->